Általános Szerződési Feltételek


Üdvözöljük webáruházunkban!

Jelen szerződés nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, Felek: Szolgáltató ( a webáruházban, üzleti tevékenységben eljáró személy, azaz Hlinka Ferenc Róbert) és Vásárló ( a webáruházon keresztül vételi ajánlatot tevő szerződést kötő természetes személy), nem minősül írásbeli szerződésnek, magyar nyelven íródik, magatartási kódexre nem utal.
Kérem figyelmesen olvassa végig az alábbi dokumentumot, mert a megrendelés véglegesítésével Ön elfogadja a jelen ÁSZF (Általános Szerződési Feltételek), és az Adatkezelési szabályzat tartalmát! A szerződés elfogadásával a Vásárlót fizetési kötelezettség terheli.
Ha az Általános Szerződési Feltételekkel, a webshop működésével, megrendelési, és szállítási folyamatával kapcsolatosan, vagy a webáruházban nem található egyedi termék rendelésével való felmerülő kérdések esetén a megadott elérhetőségeinken rendelkezésére állunk. Fenntartjuk a jogot az ÁSZF módosítására.

Jogszabályok

A szerződésre a következő jogszabályok vonatkoznak:

1997. évi CLV. törvény a fogyasztóvédelemről;

2001. évi CVIII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről;

2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről (PTK);

151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról;

19/2014. (IV.29.) NGM rendelet

Adatvédelmi szabályzat

A webáruház láblécében található „ Adatkezelési szabályzat” –ban nyújt tájékoztatást a Vásárló számára.

Webáruház

Az oldalt lehet használni regisztrációval és regisztráció nélkül is. Az áruház mindig egy kezdőlappal jelenik meg. A menüsávban található menüpontok alapján lehet tájékozódni az oldalon, segítségül az oldal láblécében található „ Honlaptérkép” megmutatja a webáruház lehetőségeit. Egy termék kiválasztása esetén a bal oldalon létrejön egy menüsáv ami könnyebbé teszi a navigálást az áruházban, és egy „útvonal” található a menüsáv alatt ahol lépésenként lehet visszalépni az előző oldalakra. A regisztrált vásárlóknál, ha a kiválasztott termék még nem kerülne megvásárlásra, akkor van lehetőség a „kívánság listába” helyezni, ahonnan a kilépéssel sem törlődik, a következő bejelentkezéskor is látható lesz még. A kiválasztott, megrendelni kívánt termékeket egy „kosárba” teszi az áruház, ahonnan könnyebb és áttekinthetőbb a megrendelés véglegesítése. Az áruház láblécében található az információs, a vevőszolgálati, és az adott felhasználó fiókjának az adatai.

Regisztráció

Az oldalon van lehetőség regisztrációra, ami megkönnyíti a vásárlás/megrendelés menetét, valamint az oldalt lehet regisztráció nélkül is használni, ebben az esetben egy űrlapot kell kitölteni a vásárlásnál/megrendelésnél.

 

Regisztrált Vásárlók:

A Vásárló a weboldalon történő vásárlásával/regisztrációjával kijelenti, hogy jelen ÁSZF, és a weboldalon közzétett Adatkezelési tájékoztató feltételeit megismerte és elfogadja, az adatkezelésekhez hozzájárul.

A Vásárló a vásárlás/regisztráció során köteles a saját, valós adatait megadni. A vásárlás/regisztráció során megadott, valótlan, vagy más személyhez köthető adatok esetén a létrejövő elektronikus szerződés semmis. Szolgáltató kizárja felelősségét, amennyiben a Vásárló más nevében, más személy adataival veszi igénybe szolgáltatásait.

A Szolgáltatót a Vásárló által tévesen és/vagy pontatlanul megadott adatokra visszavezethető szállítási késedelemért, illetve egyéb problémáért, hibáért semminemű felelősség nem terheli.

A Szolgáltatót nem terheli felelősség az abból adódó károkért, ha Vásárló a jelszavát elfelejti, vagy az illetéktelenek számára bármely nem a Szolgáltatónak felróható okból hozzáférhetővé válik.

 

Termékek vásárlása

A megjelenített termékek kizárólag online rendelhetők meg, az árak forintban értetendők, a megjelenített árak bruttó árak, a szállítási költséget nem tartalmazza, külön csomagolási díj nincs.
Az árak tájékoztató jellegűek, az árváltozás jogát fenntartjuk.

A webáruház termékei: kutya nyakörv és kiegészítők. 
Az oldalon a Szolgáltató részletesen feltünteti a termék nevét, leírását, a termékekről fotót jelenít meg. A fotók/képek illusztrációként szerepelnek, ami eltérhet a valóságtól. Nem vállalunk felellőséget a webáruházban megjelenő képért, az esetleges elírásokért, téves adatokért.
A megrendelés leadása után a vásárló az email címére kap egy visszaigazoló emailt mellyel a megrendelés véglegesítésre került, ezt követően a termék gyártásba kerül, amit a vásárló egy héten belül megkap az általa megadott címre. Külön egyeztetéssel a megrendelt termékeket találkozási pontokon is átvehetők ami Budapesten a Harminckettesek terén vagy a Kálvin téren előre egyeztetett időpontban lehetséges, külön erre a célra bolt nincsen. Fenntartjuk a jogot a visszaigazolt megrendelések visszautasítására, de erről a megrendelőt időben tájékoztatjuk, valamint a termék vételára visszautalásra kerül. A szerződés a Szolgáltató által tett ajánlatnak a Vásárló által történő elfogadásával jön létre.

 

Elállás joga

Az elállási jog gyakorlásával a 2011/83/EU  irányelvének, továbbá a szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet szabályozása értelmében a Vásárló a megrendelt termék kézhez vételétől számított 14 napon belül indokolás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket. 
A Vásárló az átvétel dátumát az átvételkor kapott igazolószelvénnyel tudja bizonyítani.
Elállásnál a Szolgáltató köteles a Vásárló által kifizetett teljes összeget (termék és szállítási költség) haladéktalanul, de legkésőbb az elállást és az áru visszaszolgáltatását követő 15 napon belül visszatéríteni. A termék visszaküldésének költségét a vásárlónak kell viselnie, a vállalkozás nem vállalta e költség viselését. Az elállási jog gyakorlása esetén a Vásárló a termék visszajuttatásának a költségén kívül más költség nem terheli, a Szolgáltató azonban követelheti a nem rendeltetésszerű használatból adódó anyagi kár megtérítését. 
A visszatérítést a Szolgálató mindaddig visszatarthatja, amíg vissza nem kapta az áru(ka)t, vagy a Vásárló bizonyítékot nem szolgáltatott arra vonatkozóan, hogy azokat visszaküldte: a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni. Amennyiben a Vásárló élni szeretne elállási jogával, annak jelzését megteheti a Szolgáltató elérhetőségén írásban. A Vásárló egyéb panaszával is megkeresheti a Szolgáltatót a webáruházban megadott „Kapcsolat” elérhetőségeken.

 

Szavatosság

 

A Szolgáltató szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk-ban, a 151/2003. (IX. 22.) korm. rendeletben, a 49/2003. (VII.30.) GKM rendeletben és a 72/2005. (IV. 21.) korm. rendeletben, 19/2014. (IV.29.) NGM rendeletben foglaltak az irányadók. A szavatosság időtartama 5 hónap.

főbb szabályok:

- a Szolgáltató a szerződésben a rendelet rendelkezéseitől a Vásárló hátrányára nem térhet el

- a reklamációt a webáruházban megadott elérhetőségen lehet e-mailen elküldeni, amelyet 15 munkanapon belül kivizsgáljuk

- a Szolgáltató a Vásárló által bejelentett szavatossági vagy jótállási igényéről köteles jegyzőkönyvet felvenni, amely a webáruház láblécében a " Termék(ek) visszaküldése" pont alatt található

- a jegyzőkönyv másolatát mielőbb és igazolható módon a Vásárló rendelkezésére kell bocsátani

ha a Szolgáltató a Vásárló szavatossági vagy jótállási igényének teljesíthetőségéről annak bejelentésekor nem tud nyilatkozni, álláspontjáról – az igény elutasítása esetén az elutasítás indokáról és a békéltető testülethez fordulás lehetőségéről is 5 (öt) munkanapon belül, igazolható módon köteles értesíteni a Vásárlót
A szavatosság kizárólag varrás szakadás, fémkellék meghibásodására vonatkozik, nem rendeltetésszerű használatból adódó meghibásodásra szavatosságot nem vállalunk  pl.:a nyakörv, póráz kutya által történő rongálása ( szétrágás, szétkaparás), műanyag csat karcolódása, eldeformálódása ( játékból és másik kutya által adódó karcolások, a műanyag csat szétrágása).

 

Használati utasítás:
Tisztítás:
 kéz meleg, szappanos vízzel való kézi mosás
Mosógépbe rakni TILOS, folteltávolítóval és egyéb maró hatású tisztítószerekkel való tisztítása TILOS, vasalni TILOS!
Használat:
 A nyakörvet a kutya nyakához igazítva kell felhelyezni, majd a pórázt rácsatlakoztatni a nyakörvre. A póráz kézfogójánál lévő karikára a kutyapiszok zacskó tartót lehet felrakni.

Fizetési módok

Utalás

A rendelés véglegesítése után a megadott email címre a Vásárló kap egy visszaigazoló emailt, melyben a Szolgáltató bankszámlaszáma fel van tüntetve, ahova a vételárat eltudja utalni.
Amennyiben az utalás nem érkezik meg 5 munkanapon belül, a Szolgáltató törli a rendelését.

PayPal

A PayPal egyszerű és biztonságos fizetési mód. Ha ezt a módot választja a Vásárló, akkor a webáruház automatikusan a PayPal oldalára irányítja, ahol egy PayPal fiók létrehozásával tud a Vásárló biztonságosan fizetni. A PayPal fiókjához egyszer kell hozzárendelni a bankkártyáját. A következő vásárlásnál nem kell újból megadni a bankkártya adatait, mert a PayPal elmenti azt.
A PayPal-os fizetés világszerte elismert mód.

Szállítás

A webáruház láblécében található „ Szállítási információk” –ban nyújt tájékoztatást a Vásárló számára.

Hírlevél

Hírlevelet se a Szolgáltató, se a Webáruház rendszere nem küldd senkinek.

Panasztétel

Panaszát az alábbi elérhetőségen teheti meg:

Internet cím: www.chilldog.hu

Email cím: chilldognyakorv@gmail.com

A Vásárló fordulhat panaszával a békéltető testülethez is.

Budapesti Békéltető Testület
Cím: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99. III. em. 310.
Telefonszám: 06-1-488-2131
Fax: 06-1-488-2186
E-mail: bekelteto.testulet@bkik.hu

A Békéltető Testületekről bővebb információ itt érhető el: http://www.bekeltetes.hu

A területileg illetékes Békéltető Testületekről bővebb információ itt érhető el: http://www.bekeltetes.hu/index.php?id=testuletek


Jogviták rendezésére az Európai Bizottság által kifejlesztett és üzemeltetett online vitarendezési platform elérhetősége:

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=HU


Áruház üzemeltetője

Név:                                                                    Hlinka Ferenc Róbert EV.

Székhely:                                                            1195 Budapest, Kossuth Lajos utca 14. Fsz1.

Levelezési cím:                                                   1195 Budapest, Kossuth Lajos utca 14. Fsz1.

Bemutatóterem:                                                 1193 Budapest, Üllői út 250/D "Chill-Dog Grooming kutyakozmetika"

Telefon:                                                              +36-30/945-39-50

E-mail:                                                                 chilldognyakorv@gmail.com

Áruház neve:                                                       Chill-Dog Kutyanyakörv és Kiegészítők

Adószám:                                                            67766013-1-43

Statisztikai szám:                                               67766013-4110-231-01

Vállalkozás nyilvántartási száma:                         50727810

Kapcsolattartó neve:                                           Hlinka Ferenc Róbert

Kapcsolattartó telefonszáma:                             +36-30/945-39-50

Kapcsolattartó e-mail címe:                                chilldognyakorv@gmail.com

Webáruház nyilvántartási száma:                        B/10188/2017

Webáruház engedélyét kiadta:                            1195 Budapest, Városház tér 18-20, Hatósági Iroda


2017.09.04.